Bon Iver, Sub Pop Records ve Holywood

Karışık bir başlık olduğundan klasik yazı yapısıyla sıralandırarak gidelim en iyisi.

Bon Iver son günlerde keşfettiğim Indie gruplarından birisi. Grup Justin Vernon tarafından kurulmuş. Beyefendiler bir süre kendi başına takılmış. Ardından klasik bir grup adına gerekli müzisyenler gelmiş. Gelen gideni aratmış mı bilmiyorum ama grup şu an Justin Vernon, Michael Noyce, Sean Carey ve Matthew McCaughan'dan oluşuyor. Karışık bir diskografileri var, bir albüm bir EP diyeyim ama bununla sınırlı olmadığı kesin. Şuradan daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Sub Pop Records. Bon Iver'ın ve daha birçok indie grubunun albümcüsü. Washington State, (DC değil) Seattle'da ikamet eden bu şirket bir zamanlar Nirvana ve Soundgarden gibi Grunge'ın altın çağını oluşturan gruplara ev sahipliği yapmış. (ev sahipliği yapmak) Şimdiyse internetin, müzik sektörünün, MP3 ve internetin şekillendirdiği geleceğin farkında olarak küçülüp böyle kendi hallerinde takılmaya karar vermişler. Samimi insanlara benziyorlar, müzik için müzik adına gibi. Halbuki şirketleri kimseler sevmemeli.

Ve Holywood... Holywood, herkesin ahkam kestiği gibi... Tüm sinemacıların, tüm kekoların... Gerçeklik yok, her şey peri masalı tadında. Hep umut var, hep kaybeden tarafın yaralarını sarıyor. Romantiklere aşkı, dövüşemeyenlere macerayı, abazalara da pornoyu veriyor.

Neyse bu kadar öttürmüşken boruyu bir şarkı ekleyelim de bir şeye benzesin.

Bon Iver - Skinny Love

0 yorum: